Woningverduurzamen? Dit geld ligt klaar

Iedereen wil wel de eigen woning verduurzamen, maar waar begin je? Nou, eerst bij wat je wilt natuurlijk. En dan bij wat je kán: met je eigen handen én geld. Kom je geld tekort? Dan helpen wij van Sinior je graag. Ontdek hier je mogelijkheden!

Handige sites als duurzaam vertrekpunt

Als je je bestaande huis wilt verduurzamen, is er veel mogelijk. Zó veel, dat je soms misschien door de bomen het bos bijna niet meer ziet. Goed nieuws: verschillende sites kunnen je verder helpen, voor een eerste schatting van je mogelijkheden én kosten.

Je huis verduurzamen: advies bij geldzaken

Sommige organisaties nemen je al het werk uit handen: van energieadviseurs en vakmensen vinden tot hulp bij een hypotheek om te verduurzamen. Anderen maken alleen een globale berekening. Als het gaat om geld voor je energiemaatregelen, staat Sinior gelukkig voor je klaar. Hieronder zetten we de subsidies en verdere financiële keuzes voor je op een rij.

Subsidies verduurzamen woning

Ons land vindt het belangrijk dat je verduurzaamt. Daarom vind je bij zowel gemeenten als provincies en het rijk geldpotjes voor jouw maatregelen. Op dit moment zijn de meest bekende subsidies:

In de meeste gevallen schiet je eerst zelf de rekening voor. Later krijg je dan het geld van de overheid terug.

4 manieren om

verduurzaming te financieren

Check hieronder de details van deze mogelijkheden.

Eigen spaargeld

Als je geld op de bank hebt (of in een oude sok bewaart), krijg je er weinig voor. Sopt je je geld in energiebesparende maatregelen, dan levert het je uiteindelijk wél wat op. Immers, je gaat besparen. Hoeveel precies? En hoe snel? Hier helpt een energiecoach je bij. Ook wij rekenen graag met je mee!

Hypotheek

Met je hypotheek verduurzamen, is slim als je het meteen groot en goed wilt aanpakken. Als je een ander huis koopt, mag je hiervoor namelijk minstens €9.000 opnemen. Je moet het duurzame werk dan wel binnen 2 jaar (laten) doen. Zo kun je bijvoorbeeld een tijdje kijken waar de meeste energie weglekt en dan zaken verbeteren. Ook bij nieuwbouw zijn overigens mogelijkheden om extra te lenen voor het verduurzamen van je woning.

Lening via overheid

Naast subsidies heeft de overheid ook een goedkope lening voor je energiemaatregelen: via het warmtefonds. Je betaalt bij deze lening relatief weinig rente. Én je hebt niet de kosten die je krijgt als je een hyptoheel neemt. Verdien jij als particulier, samen met je eventuele partner, minder dan €45.014 per jaar? dan mag je sinds 1 november 2022 zelfs lenen tegen 0% rente, zie warmtefonds.

Lening via bank

Je kunt de bank om een persoonlijke lening vragen. Let op: dit is wel een duurdere vorm van financieren. Reken goed uit wat hiermee jouw winst voor de energiebesparing wordt.

Sinior: erkend adviseur verduurzamen & in advies-top-3

Voor je financieel duurzaamheidsadvies zit je bij Sinior echt goed. Dat zegt de SEH, de landelijke Stichting Erkend Hypotheekadviseur. De SEH nomineerde ons namelijk in 2022 voor de eerste SEH Duurzaamheidsawards; een prijs voor het kantoor dat het meest aan advies over verduurzaming doet. Wij waren oook een van de eerste hypotheekadviseurs in het oosten van NL met het diploma: Erkend Adviseur Verduurzamen. Zullen wij dus eens kijken hoe we jouw huis zo betaalbaar mogelijk duurzaam krijgen?

Luister naar de podcast

Together with Maarten Scholtheis from NIBC Direct and Jack Reukema from Energiebespaarders, I recorded a podcast about sustainability.

Meer weten? Geld nodig om je woning te verduurzamen?

Sinior helpt graag het onmogelijke mogelijk te maken! Ontdek daarom meer over ons. Of maak meteen een vrijblijvende afspraak. Dan bespreken we samen hoe je slim geld vindt om jouw woning te verduurzamen.